Interieurvormgeving

Je leert onze hedendaagse woon- en leefomgeving ontleden. De verschillende functies in een woning, een winkel, een beursstand, … worden grondig ontleed, in vraag gesteld en logisch gehergroepeerd. Er wordt gepraat en gewerkt aan het concept achter het ontwerp. Door ‘reorganisatie’ samen met uw visie als student worden interieurontwerpen omgezet in een bepaalde vormgeving, in bepaalde materialen en kleuren gevisualiseerd via ideeën aan de hand van ontwerpschetsen, grondplannen, perspectieftekeningen, maquettes, digitale fotografie.

NIEUW: we bieden vanaf dit schooljaar twee oriëntatie-mogelijkheden!

1. Interieur: Voor mensen die kiezen voor onze heden-daagse woon- en leefomgeving te ontleden.

De verschillende functies in een woning, een winkel, een beursstand, … worden grondig ontleed, in vraag gesteld en logisch gehergroepeerd. De ideeën van je nieuwe interieurontwerp worden aan de hand van je concept en je visie als student omgezet in materialen en kleuren, gevisualiseerd aan de hand van ontwerpschetsen, grondplannen, perspectieftekeningen, maquettes, digitale fotografie.

2. Vormgeving: Voor mensen die kiezen voor het object in al zijn facetten te ontleden.

Je bestudeerd het object, onderzoekt zijn functies en mo-gelijkheden en je geeft gestalte en inhoud aan nieuwe vormen voor het gebruiksvoorwerp vanuit een eigen ontwikkelde visie. Je gaat dieper in op de invloed van materialen en productietechnieken op de vormgeving. Je werkt de ideeën uit in prototypes, schetsen, plannen, photoshop en digitale fotografie.

Locatie: 

Sint-Niklaas

Uurrooster: 

Leraars: 

Peter Vandecappelle