Beeldhouwkunst

BEELDHOUWKUNST

 

Het atelier beeldhouwen stelt zich tot doel een eigentijds platform te bieden voor leerlingen die een eigen vorm- en beeldtaal willen ontwikkelen. In de opleiding komen zowel klassieke technieken aan bod zoals het boetseren naar model, mouleren en afgieten, als compositieopdrachten.

We bezoeken tentoonstellingen en ateliers. Je toetst je eigen ervaringen in het atelier met wat er in de hedendaagse beeldhouwkunst leeft en gebeurt.

 

In de eerste twee jaren van de opleiding laten we je kennis maken met vele facetten uit de beeldhouwkunst: studie naar gipsen en levend model, boetseren in klei, het maken van gipsafgietsels, leren waarnemen van verhoudingen, het maken van steunconstructies en reproductietechnieken alsook de zoektocht doorheen een verscheiden palet aan materialen en technieken om deze in compositieoefeningen te verwerken. Het nadenken over beelden in relatie met de natuur en de publieke ruimte vormt een extra uitdaging.

 

Na deze 2 oriëntatiejaren kan je kiezen om je verder toe te leggen op het verwerken van figuratie in een eigen beeldtaal aan de hand van levend model en plaasters, ofwel het 3D onderzoek in de meest uiteenlopende vormen, materialen en onderwerpen.

Locatie: 

Sint-Niklaas

Uurrooster: 

Leraars: 

Edith Ronse en Michael Pycke.